Söndagspromenad

Tillsammans med min brors familj har vi under året haft lite av en tradition att ta en promenad på söndagar tillsammans. Var vi har gått har varierat, men det har upptäckts en del nya platser. Promenaden har ibland inkluderat korvgrillning, fika och ibland bara en enkel promenad. Eller promenad och promenad, äventyr kallar Lukas kusin det. Vilket sammanfattar fint vad barnen tycker.
I helgen så gick vi i naturreservatet Smäcken. Vi gick där i våras, när allt började vakna till liv samt i somras när det grönskade i all sin prakt. Nu var det istället ett vintermagiskt landskap som mötte oss. Kul att se hur platser ändras av årstider.

Vi träffade på ett stort gäng som låg i det kalla vattnet. Tyvärr hade vi inget att bjuda dem på, men minstingen på två år hade en lång dialog (på sitt egna språk) där han pratade med änderna samtidigt som han höll sig på behörigt avstånd. Man vet ju aldrig vilka djur som är farliga så det är bättre att vara säker.

Magiskt landskap.

Hela gänget går på led på den utmärkta stigen. En härlig och vacker promenad i ett vinterlandskap som bjöd på sitt bästa.

Leave a Reply