Julen och mormor

Nu närmar sig min absolut bästa högtid. Jag fullkomligt älskar julen och allt vad det innebär.
Glögg dricks på daglig basis, i alla fall nästintill, och vi myser och fikar. Varje dag inför jul har jag något mysigt/roligt planerat. Det kan vara allt från julfilm, julgodis, lägga pussel m.m Lukas sjunger ”nu är det jul igen, nu är det jul igen” när han dammsuger sitt rum. Så jag tror att den här stämningen och känslan smittar av sig till barnen. Vilket för mig är fantastiskt för mitt mål är ju att de ska känna samma magi som jag kände när jag var liten.

Och den största orsaken till min magi var min mormor. Hon älskade också julen, gjorde all mat från grunden. Jag kan aldrig minnas att det var några sura miner, vilket det förmodligen var mer av än vad jag kan komma ihåg. Eller mer stress än vad jag minns. Men på något sätt skapade hon magi, på ett sätt som jag nog aldrig kan minnas. Nu i november var det 10 år sedan hon lämnade oss, och det går nog inte en dag utan att jag tänker på henne och hur hon skulle gjort i vissa situationer. Hon är och förblir min stora förebild här i världen.

Vi har bakat pepparkakor, allt enligt mormors gamla recept. Måtten är inte som idag utan man mäter med kaffekopp. Den här degen är också väldigt ljus, man har inte i någon kanel. Utan det är ingefära och citron i. Och den är så god, jag hörde barnen äta mer deg än vad de bakade. Vilket jag helt kan förstå.

Årets mönster (bara mina) var stjärnor. Barnen gjorde en hel del andra mönster också.

Påfylld kakburk med goda pepparkakor. Nu får vi äta lite så vi blir snälla över jul.

You Might Also Like

Leave a Reply