Julskinka och pepparkakshus

Igår så rökte vi julskinka. Jag och Lukas smög upp i den tidiga morgonen för att starta upp röken. Vi satt i grillhuset som var endast 2 grader när vi startade. Under dagen lyckades vi elda upp värmen till 15 grader så det var riktigt mysigt. Jag satt därute mellan halv åtta till halv fem. Riktigt rogivande.

Lukas myser framför brasan när vi precis har börjat elda. Nere till höger syns luckan som vi eldar i för att få igång röken. Det tar några timmar innan den får upp tempretaturen så vi får elda en hel del.

I den här lilla stugan händer det magi. Ryker mycket i början men sen blir det lite lugnare. Sju stora julskinkor låg häri och röktes i fem timmar ungefär.

Efter en stund tröttnade Lukas och började med en snögubbe istället. Men det gör inget, jag hade sällskap av musikhjälpen i radion under hela dagen.

Riktigt mysigt härinne när värmen börjar öka

Efter skinkorna var klara började den årliga pepparkakshustävlingen. Vårt hus under skapandeprocessen. Barnen hade fria händer och fick vara precis hur kreativa de ville. Det gav oss en hedrande andra plats.
Tyvärr var det några tävlande lag som fick lov att ställa in på grund av förkylning, hellre på den säkra sidan i dessa tider.

Det vinnande bidraget, riktigt kreativt och fint.

Vårt slutliga bidrag, balkongen tillkom i sista sekund efter en idé av Josef.

Övriga tävlingsbidrag. Så duktiga och kreativa. En väldigt rolig eftermiddag/kväll som avslutades med gemensam middag.

You Might Also Like

Leave a Reply