God fortsättning

Julen bara flög förbi. Vi firade hemma hos oss och julafton började med att Lukas vaknade kvart i sju på morgonen och rusade till sin strumpa för att se om tomten lagt några paket där under natten. Vilken han tack och lov hade gjort. Lyckan i 6-åringen går knappt att beskriva. Han slet upp paketen i vår säng, för att sedan springa och hämta våra strumpor. Ja, vi vuxna får även vi något i strumpan under natten.
Sen var det frukost när den stora tjejen vaknat. Jag fick mandeln i år, yes!
Efter det började den eviga väntan på att det skulle komma någon. Mina föräldrar kom runt ett och vi började lite försiktigt med att ta skära upp maten. Sen kom brorsan med familjen vid två. Då fikade vi och barnen började leka och härja.
Tomten kom strax efter 4. I år hyrde vi för första gången en tomte. Det var en succé och verkligen rätt tid. Brorsans äldsta, som är 10 år hade nog bestämt sig för att avslöja sin farfar som tomten i år. Så när de fick syn på tomten utanför fönstret så var hans första reaktion att fråga var farfar var. Då svarade han från köket att han står och steker köttbullar. Alltså den minen var värd varenda krona som vi betalade för tomten. De mindre barnen tänkte knappt alls utan var överexalterade. Tomten i fråga gjorde också ett fantastiskt jobb, var rolig och skojade med barnen. Så lyckat.
Sen var det middag och efter det öppnade vi resten av julklapparna som låg under granen. En väldigt mysig dag.

Årets gran, med en stor hög av julklappar under.

Änglaspelet fick vara tänt under frukosten, skapar en sån mysig stämning.

Tomten letade efter huset och Rudolf. Så barnen fick knacka på rutan för att visa honom att han skulle hitåt. De var så exalterade. Även mamma var med och vinkade så det var inte bara barnen.

Familjens minsting var skeptisk först, men insåg sen att den här filuren som kom in ändå var ganska snäll. Man fick ju saker. Så han gick fram flera gånger och försökte få de andras paket också.

You Might Also Like

Leave a Reply