Nyårsafton

Gårdagen var så rolig. Vi hade tema vinyl som jag skrev tidigare.
Menyn bestod av hummer thermidor till förrätt, oxfilé med konjakssås till varmrätt och parfait med jordgubbar till efterrätt. Tjejerna träffades redan 10:30 för att börja förbereda inför kvällen. Dagen går så fort och det är så mysigt att få fixa när alla hjälper till.

Välkomnande skivor på ytterdörren där festen skulle hållas. Tyckte att dom var riktigt fina.

Årets nyårsbukett var gjord av duktiga Gustafssons blommor. De får göra vår bukett varje år. Vi åker dit och berättar vad vi har för tema, sen har de fria händer att skapa något. Vi har nog aldrig blivit besvikna faktiskt. Otroligt duktiga och kreativa.
Syns kanske inte så bra på bilden, men “vasen” är två LP-skivor som är gjorda till en blomfot. Tyckte att buketten verkligen andas vinyl.

Humrarna förbereds under dagen för att gratineras strax innan servering. Vi gör så mycket vi kan innan, så att även vi värdar kan njuta av kvällen. Vilket blev lyckat i år, vi var klara i god tid innan killarna kom och hade gott om tid på att göra oss klara.

Snittarna som serverades vid ankomst tillsammans med vit sangria. Snygga med allt glitter och alla flaggor på.

Dukningen, som underlägg använde vi skivor. När gästerna kom fick de ett fodral som de sedan fick leta fram rätt skiva till, vilket då var platsen de skulle sitta vid. Kul att skoja lite med deras personligheter och musiksmak också. Josef fick finsk disco, så rolig skiva.

Även i taket hängde det skivor. Snygga detaljer till festlokalen (tidigare kallat vardagsrum)

Snittarna som slutligen var redo för servering. Jag älskar lantchipsen med rom, rödlök och creme fraiche. Kan vara något av det godaste jag vet faktiskt.

Killarna fick i uppdrag att göra ett konstverk av sin inbjudan som skulle ställas ut under kvällen. Jag måste säga att de är så otroligt kreativa. Lukas och Josef gjorde skålen, andra konstverket från vänster. De smälte skivan i ugnen och formade till den. Sedan ritade de med Lukas metallicpennor inuti samt utanpå. Den blev så snygg, men jag är ju också partisk. Första verket var en saxofonspelare, vilket var en kul anknytning till skivan som var en saxofonskiva. Den blev även kvällens vinnare. Det gjordes även hattar, en uggla vid månen och en skål till.

Kvällen blev som helhet otroligt lyckad. Några grannar hade även som initiativ att istället för att att skjuta raketer tända marschaller efter vägen vid 8. Så vi promenerade ut och träffade på våra grannkompisar, samt en tidigare kollega till mig som var på besök hos dem. Så kul och det blev verkligen effektfullt och fint längs vägen.

Idag har vi städat efter festen, promenerat över till grannarna och grillat lite korv till lunch i skogen ovanför deras hus och nu har vi parkerat oss i soffan. Välförtjänt då ingen av oss är jättepigg idag. Lukas kollar på film, vi äter lite godis och Josef har somnat i soffan.

You Might Also Like

Leave a Reply