Året som gått, del 2

Idag så har vi varit och inhandlat presenter till alla barn som fyller år i januari. Det tog sin lilla tid men nu är vi redo för alla kalas som väntar i helgen.
Ikväll ska vi bada badtunna, så i väntan på att den ska bli varm kommer här del två, det vill säga april, maj och juni.

April

Vi gjorde påsk fint med ris utanför dörren. All in med färger, men så är det när barnen är med. Jag gillar det.

Som påsk lek fick barnen skjuta ner ballonger som vi hängt upp i skogen. På bilden instruerar morfar Lukas hur han ska göra. I vissa av ballongerna fanns det en lapp med en ledtråd, såsom vatten, träning. När de fått ner alla ledtrådar så skulle de lista ut var de skulle hitta godiset. Det var nere vid vår lilla pöl, där vi hängt upp godiset i snören som de fick klippa ner.

Sen blev det även en påskbuffé. Med hemmarökt fläskfilé, hemmagjord rostbiff och en massa annat gott som hör påsken till.

I slutet av månaden kom det även rejält med snö. Mina stackars påskliljor som precis slagit ut blev helt täckta med snö. Tur nog så överlevde de, och är nu planterade i slänten för att förhoppningsvis komma upp till våren igen.

Maj

I maj blev det en hel del söndagspromenader i landskap som sakta började slå ut.

Vitsipporna blommade som små hav under promenaden, man kände verkligen våren i luften.

Medan Lukas var borta hos kusinerna så passade vi på att överraska med att montera en studsmatta på gården. Han blev helt överlycklig när han kom hem.
Kul att se hygget bakom huset på bilderna, hur lite som vuxit upp i början på året.

Vi kollade på Eurovision och hade kusin Steven sovandes över. Till schlagern gjorde vi en fantastisk marängsviss med både banan och jordgubbar.

Juni

I juni åkte vi till Kolmården för att bo på deras Safaricamp. Första dagen spenderades i parken för att se alla djuren, men även med att såklart åka en del karuseller. Jag åkte med Lukas, jag som inte gillar att snurra så mycket nu för tiden.

I ett sånt här tält bodde vi, mitt inne i själva safaridelen av parken. Det var riktigt häftigt att få åka in efter parken stängt. Vi fick en guidad tur, där vi fick se stallen samt träffa lejonen. Man kunde till och med höra hanen ryta under natten, en annorlunda upplevelse. På kvällen så grillade våra campingvärdar och barnen fick marshmallows till efterrätt. Det var verkligen en lyckad tur och dom gjorde det till en fantastisk upplevelse.

Vi bodde precis innanför staketet och utanför var det en massa olika djur. Men häftigast är ändå girafferna. När jag borstade tänderna på morgonen stod jag inte många meter från en giraff. En mäktig upplevelse.

Vi hade tur att träffa Lille Skutt precis innan vi skulle åka hemåt andra dagen. En toppenresa.

Vi hann även med en veckas fotbollsskola som svenska fotbollslandslaget anordnade. Lukas tyckte att det var toppen och vill gå varje år.

You Might Also Like

Leave a Reply