Året som gått, del 3

Idag ska vi till Pinchos för att fira Anthony som fyllt 11 år. Det kommer att bli en väldigt trevlig kväll. Men innan dess, här kommer juli, augusti och september.

Juli

I juli tog sommaren och grillningen fart på riktigt. Vi njöt i fulla drag. Speciellt den lilla mozarellatjuven som stack fram sin lilla hand precis när jag skulle ta kortet.

Vi köpte möbler och invigde balkongen på övervåningen. Den blev väl använd under sommaren även om det många dagar var alldeles för varmt för att hänga därute.

Barnen slog upp tältet och skulle tälta på vår baksida. Ja inte den lilla såklart, han fick sova inne. Fast om sanningen ska fram så sov de alla inne tillslut. De skyllde på att det var kallt, men det var nog mörkrädslan som tog över.

Sommaren bestod även av mycket bad. Speciellt i vår egna lilla pöl i närheten som är en konstgjord liten “sjö”. Jag kan nästan gå över hela så det är väldigt långgrunt och man har bra uppsikt över barnen hela tiden. Och största plusset är att det tar bara fem minuter att åka dit hemifrån.

Jag och Josef firade bröllopsdag och smet iväg till Grythyttan för en natt på värdshuset. Vi tog deras meny på kvällen med dryckespaket. Verkligen en fantastisk matupplevelse. Och området i sig är så mysigt också.

Jag gav mig på att göra en Beef Weelington som blev väldigt god. Så nöjd.

Vi besökte även våffelbruket i Ludvika för en rejäl våffla med glass. Ren magi.

Augusti

Den obligatoriska dagen i blåbärsskogen blev av i augusti. Frysen är faktiskt fortfarande fylld med blåbär som används till youghurt samt smoothies. Ren lyx.

I augusti började också en väldigt nervös med förväntansfull kille förskoleklass. En helt ny skola med bara nya kompisar. Och det gick hur bra som helst, han fick så många nya kompisar.

September

Vi tog en höstpromenad till ett utkiksställe som finns strax utanför stan. Man såg hela Borlänge därifrån. Vi grillade korv och fikade när vi kom upp på toppen.

Kusinerna sitter på toppen och diskuterar.

Vi gick på fotbollsmatch och stöttade det lokala laget, Brage. Vi hade även kusin Anthony med oss och fotbollstokiga mormor.

Efter nästan två år i huset slog vi till och köpte ett badkar. Jag har ännu inte badat, föredrar bastun, men de andra i familjen har använt det flitigt.

You Might Also Like

Leave a Reply