Städa undan julen

När det gäller julen så är jag en person som håller hårt i traditioner. Ingen julmust före första advent, julgranen ska in dagen före och så vidare. Men jag såg att idag är det den tjugondag Knut där julen ska dansas ut. Där är en tradition som jag är dålig på att hålla. Redan förra veckan på trettondagsafton började vi städa ut julen. På trettondedagen (alltså förra torsdagen) bjöd vi in grannfamiljen i byn och slog sönder och plundrade pepparkakshuset.
Det är något med att få städa bort allt det röda, hemmysiga och ersätta med den “vanliga” inredningen. Det är nästan härligare att göra det än att pynta inför julen. Eller kanske inte, men det är en känsla av lättnad när man får göra det. En nystart.

Ett fönster helt utan ljusstakar eller julgardiner och med en massa snö utanför. Dock har vi ungefär 5 grader varmt här i Borlänge idag. Lite trist då det är riktigt töväder ute. Och halt, i alla fall på våra bondvägar. Så jag vågade inte ge mig ut på en lunchpromenad idag. Få se om det är bättre imorgon.

Vi fick även upp en del tavlor på väggarna, efter en sådär två år i huset. Men det ska ju växa fram som man säger.
Ovan är en av mina absoluta favorittavlor. Vet inte varför men jag gillar den otroligt mycket. Köpte den innan huset var klart, så den flyttade in mentalt innan oss. Sen har den suttit på en annan köksvägg, men vi gjorde om lite i köket så nu fick den komma upp på en ny plats. Eller gjorde om, vi kompletterade och byggde skafferi och vintrinskåp på en av väggarna för att få mer förvaring. Det behöver man alltid.

You Might Also Like

Leave a Reply