Fredag igen

Nu är det äntligen fredag igen. Det var ett trött gäng som tog sig iväg i morse. Lukas hade dock fredagsfeeling då han hoppade runt, sjöng 1, 2, 3, 4 dansa som en partymyra för att sen dansa vilt. Så humöret var då på topp.
Tur att vi inte bor i lägenhet, skulle nog ha väckt upp hela trapphuset då.

Fantastiskt fint ute med solen som skiner.
Nu ska jag påbörja fredagsmaten, enklaste och godaste. En riktig favorit hos familjen, nämligen Enchiladas. Min kompis Johanna tipsade om det här receptet för många många år sedan och det har hängt kvar sedan dess.

  1. Man steker kyckling i mindre bitar.
  2. Tillsätt sedan en burk creme fraiche och en burk creme fraice Paprika & Chili. Om det blir starkt kan man ha i lite mer av den vanliga creme fraichen.
  3. Låt det koka ihop bara
  4. Lägg ut lite kyckling och sås på tortillabröd. Strö över riven ost.
  5. Vik ihop kanterna som ett litet paket. Lägg i ugnsform med “öppningen” neråt.
  6. Strö över lite ost över alla klara enchiladas.
  7. Grädda i ugnen i 200 grader tills osten smält och fått fin färg.
  8. Sen är det bara att servera med sallad och avokado. Så gott.

Ett litet tips dock, den kan vara lite starkt, så jag brukar ställa fram lite kall creme fraiche på bordet. Lukas brukar då doppa sin mat i den och då tycker han att det är hur gott som helst att äta.

Bild lånad från ica.se. Mest bara för att ni ska få en uppfattning kring hur de blir att se ut. De är alltså inte rullade som traditionella enchiladas.

You Might Also Like

Leave a Reply