Tankar i dessa sjukdomstider

Nu börjar vi närma oss vabbruari. Förra året kickstartade vi den månaden med vattkoppor som var väldigt otrevliga. I år hoppas jag att vi får hålla oss friska. Dock känns det som att alla omkring oss är sjuka. Framför allt i Covid.

Jag försöker tänka mig för och vara noggrann men det känns som att smittan sprids hur fort som helst. Bara hoppas att vi klarar oss fortsatt. På Lukas skola så har man nästan inga fall bland barnen men några fall bland personalen. Det är därför extra skönt att vi kan skippa fritids några veckor nu. Jag brukar säga att det är tur att man inte visste i början hur länge den här smittan skulle hålla på, då skulle man nog inte orkat.
Men hörde från en kollega i Finland idag att de stängde sina restauranger redan kl 6. Då ska man ha ätit och vara klar. Det kan inte vara lätt för restaurangägare och personal i dessa tider, timanställd och inget jobb. Och inga gäster som ger inkomst. Tråkigt hur många småföretagare som faktiskt inte överlever.

Jaja, nu får vi bara hoppas på att det ljusnar snart. Själv kör jag arbete hemifrån och njuter av min fantastiskt fina bukett av tulpaner som jag fick av Josef förra veckan. En stor mastig bukett som vittnar om att det finns hopp och att vi går mot ljusare tider. Älskar våren.

You Might Also Like

Leave a Reply