Vardagen

Alltså nu känns det som att varje dag är samma. Vi kliver upp på morgonen, äter frukost och jag kör Lukas till skolan. Sen åker jag hem för att spendera dagen hemifrån med jobb. Sen hämtas Lukas, vi äter middag och det är läggdags. Men men, det blir nog roligare snart. När det blir ljusare ute och när denna smitta ger med sig. Inspirationen är inte på topp och allt känns grått.

Lördagen började med att vi ställde in vårt besök på Romme Alpin. Ingen kände för att åka slalom när regnet bara vräkte ner utanför. Istället parkerade jag mig i soffan i allrummet med en tidning, samtidigt som Lukas byggde koja med soffan och bordet bredvid. En hyfsat bra start på dagen ändå.

På kvällen, eller ja redan på eftermiddagen påbörjade jag Gulash grytan som vi skulle äta. Den är helt magisk, och jag serverade den med surkål, potatis och cremé fraiche. Köttet kokade i ungefär 3,5 timmar. Mums.

Till efterrätt blev det en barndomsfavorit, chokladpudding. Så gott och så enkelt. Vissa i familjen önskar sig denna efterrätt varje dag.

Efter middagen blev hela familjen kvar vid köksbordet, och kartongerna med pyssel åkte fram. Isabelle och Lukas gjorde kuvert och skickade brev till varandra. Det gjordes även snöflingor, och jag pärlade lite. Det var en väldigt mysig lördagskväll, där vi fick njuta av barnen och deras umgänge.

På söndagen började vi dagen med ett experiment. Lukas hade lärt sig något i skolan. Man frös is, sen hällde man salt och karamellfärg på. Det skulle sluta i kristaller men blev en röd soppa bara. Men det gjorde inget, han var lika glad för det.

Sen på eftermiddagen var det kalas på Leo’s lekland för en kompis från förskolan. Så på kvällen var vi alla lite trötta. Vuxna från ljudet och barnet från all lek. Men en mysig och trevlig helg.

You Might Also Like

Leave a Reply