Naturhistoriska

I helgen, när alla var friska och testade negativt så drog vi till Naturhistoriska. Vi gick upp ganska tidigt, främst tonåringen som tyckte det. Men båda barnen var väldigt glada över att få åka på utflykt.

Otroligt fin entré och byggnad. Jag minns lite av miljön utanför men det var många år sedan jag besökte Naturhistoriska. Så det är inte mycket jag minns alls.

Även inne är miljö fantastisk. En stor och pampig byggnad, perfekt för den här sortens verksamhet.

Vi besökte alla utställningar, vilka var intressanta. Vi gick omkring där inne i ca fem timmar med paus för en lunch i restaurangen. Lukas sprang och tittade på allt, helt ostrukturerat medans Isabelle tog sig tid och lästa på om utställningen. Båda barnen tyckte att det var otroligt intressant och lärorikt. Även vi vuxna om jag ska vara helt ärlig. Mycket information och fakta som man glömt sedan skolan.
Vi besökte även Cosmonova och kollade på filmen Asteroid Hunters. Också en häftig upplevelse, även om det satt i gång en del tankar. Hur små vi är och vilken tur vi har som lever i en tid där forskning har gått så mycket framåt att de kan hålla koll om det närmar sig någon Asteroid. Lukas såg ett antal under bilresan hem 🙂

På väg hem åts det godis och skrattades en hel del i baksätet. En riktigt lång och lyckad dag som vi kommer minnas länge.

You Might Also Like

Leave a Reply