Toabomber

I veckan gjorde jag toabomber. Det är som rengöringstabletter som är miljövänliga och väldigt effektiva. Jag har sett en rad olika varianter med nedan är den jag utgick från.

Man blandar 1,3 dl natriumbikarbonat och 0,5 dl citronsyra. För att få det att bli tabletter samt addera en fräsch doft så tillsätt ca 90 droppar av essentiell olja. Jag blandade dofterna lavendel och citrongräs. Droppa försiktigt doften i blandningen samtidigt som du rör om. Var försiktig så inte citronsyran “frizzar” bort. Blandning ska precis hålla ihop om man pressar den. Om den inte gör det så tillsätt lite vatten, dock med spray och väldigt försiktigt.

Pressa ner blandningen i en silikonform och låt stelna i 4-6 timmar.

Sen kan man försiktigt ta ut tabletterna och förvara i glasburk. Mina blev dock inte superbra, då jag var alldeles för generös med vattnet, så de stelnade inte och blev så snygga som de kan bli. Men det gör inget, för städeffekten är fortfarande bra.

Sen är det bara att ta en tablett, stoppa ner i toaletten och vänta på att den löses upp. Ta toaborsten och gnugga och det är skinande rent igen 🙂
Jag gillar att använda dessa som uppfräschning mellan städningen av toaletten. Luktar hur gott som helst.

You Might Also Like

Leave a Reply