Utflykt i Dalarna

I måndags så åkte jag och mamma på en liten utflykt. Vi började med att åka till Leksands knäcke – fabriken där de även har en liten gullig butik med en massa gott.

Så mycket fint hantverk och även en massa gott finns det. Självklart en massa olika knäckebröd med även en rad olika produkter från andra lokala producenter, som gör allt från marmelad och godis till olika drycker och köttvaror. Vi gick runt länge och tittade och myste 🙂

Sedan åkte vi genom småbyarna i Leksand- Insjön mot Rälta gård. Det är ett lokalt slakteri som producerar olika varor. De har en så mysig liten butik på gården, där man själv får plocka det man vill ha och sedan betala. De har till och med en söt gammal kassa om man skulle betala kontant. Jag fyndade lite tunnbröd och några grillkorvar som jag tänkte att vi skulle testa till helgen.

Dagens fynd, några marmelader (en med smaken strawberry daiquiri och den andra gröna tomater) som ska testas till plockbricka så fort jag fått bebis. Sen blev det såklart en del knäckebröd, lite godis och en väldigt fin kanna. Den kommer bli fin i sommar att servera saft eller lemonad i. Köpte även en till hushållspappershållare. Josef har gnällt om att vi bara har en hur länge som helst, och att den aldrig är där den behövs. Nu ska det bli ändring på det 🙂

Idag jobbar Josef hemifrån med en utbildning, så i pauserna har jag lite sällskap. Då det är lite kyligt, typiskt aprilväder, så har jag även passat på att göra eld i kaminen. Så det blir nog en väldigt härlig dag det här.

You Might Also Like

Leave a Reply