Amerikanska pannkakor

Just nu så tryter orken ganska mycket kan jag lova. Är ändå gravid i vecka 39 så jag har väl skäl, men det är drygt när man inte orkar och har noll inspiration till något. Så jag tänkte ta till ett säkert kort med middagen igår och göra pannkakor. Då hade dom ätit det i Lukas skola som elevens val (kan tillägga att han hade sylt på sig från topp till tå).
Så istället så skämde vi bort barnen och gjorde amerikanska pannkakor. Det uppskattades mycket och det passade perfekt för jag kunde också passa på att rensa lite i kylen och ta fram all sylt, lemon curd, lönnsirap och grädde. Tinade även upp lite blåbär, tycker själv att det är godast med bär till.

Receptet tog jag från Ica, och det räckte med en sats till oss.

Amerikanska pannkakor – 15 st
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk strösocker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (standard)
2 msk smält smör
1 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa sen i mjölken, smöret och tillsist ägget. Vispa till en jämn smet. Jag använde plättlägg som jag penslade med lite smör. Stek sedan pannkakorna någon minut på varje sida, inte för hög värme. Det ska bli lite bubblor på ovansidan, då är det dags att vända.
Servera med valfritt tillbehör, men gärna lönnsirap. Mums.

Just nu håller jag på att ta reda på lite kött som vi tinade när vi åt wok i veckan. Tänkte att jag skulle göra någon pastasås och frysa in till matlådor. Kommer nog att tacka mig själv när bebis har kommit att jag förberett lite mat 🙂

You Might Also Like

Leave a Reply