Brunch

Idag kom vår nya gräsklippare, så eftermiddagen kommer nog att gå åt till att sätta ner sladden runt gården. Vi har redan i helgen grävt ut ett parti vid vår klipphäll och rullat ut ny gräsmatta så att gräsklipparen kan ta sig mellan våra två gräsmattor. Blev riktigt bra och snyggare än tidigare då det ramade in vår klipphäll på ett bättre sätt. Annars var det bara skog bredvid som var lite tilltuffsad efter att vi grävde tomten.
Vi ska även iväg på 6-veckors kontroll för Ludvig på BVC. Få se hur mycket han har vuxit. Är en stor kille vilket är roligt då vi kämpade med Lukas och amningen. Han ville inte riktigt. Växte som han skulle men var mycket mindre. Den här killen äter och äter och jag har tillräckligt för att hålla honom mätt och nöjd.

I söndags dukade vi fram lite brunch istället för lunchen. Jag brukar utgå från vad som finns kvar i kylskåpet och sen planera utifrån det. Det blev en massa smått och gott den här gången. Men först utgick jag från en öppnad burk tångkaviar som vi använt i veckan. Vi gjorde ostplättar som vi åt med creme fraiche, rödlök och tångkaviar. Så enkelt och gott.

Ostplättar
4 ägg
4 msk grädde
1 dl ost, vi använde västerbotten

Blanda ihop ingredienserna och stek i smör i en plättlagg. Stek så att de blir gyllenbruna på båda sidor, dvs några minuter på varje sida. Enklare än så kan det inte bli. Och så himla gott.

You Might Also Like

Leave a Reply