Sommarbär

Idag har vi varit och hälsat på min farmor. Lukas valde en bukett med rosor på affären som vi köpte och gav henne. Hon blev så glad. Känns så härligt att få hänga där en stund, hon älskar verkligen barnen och vill gärna att Lukas ska dra fram alla leksaker som hon har och leka. Desto mer ljud desto gladare är hon. Vi fick även lite fika, muffins med blåbär. Lukas var så söt, han frågade henne efter receptet. Tror att det gjorde hennes dag faktiskt 😂

Igår var det lill-lördag, och då brukar vi lyxa till det lite extra. Kan vara allt som något så enkelt som en glass efter maten till en lagad dessert. Igår blev det sommarbär. Tacksam dessert som man kan förbereda innan, älskar sånt. Sen är det bara att ta fram och servera med valfritt tillbehör, vi tog glass. Sån sommarfeeling.

Marinerade sommarbär
1 frp jordgubbar
125 g hallon
125 g blåbär
125 g björnbär
1 apelsin
2 msk koncentrerad flädersaft

Skiva jordgubbar och blanda i en skål tillsammans med övriga bär.
Riv skalet från apelsinen och blanda ihop med saften från apelsinen och flädersaften. Häll över bären och låt stå och dra i några timmar minst.
Servera med glass eller grädde. Enklare och somrigare kan det inte bli ❤️

You Might Also Like

Leave a Reply