Vattenmelonsallad

I helgen började vi på allvar med att planera detaljerna inför årets midsommarfest. Min bror med familj kom hit och även min svägerskas syster och hennes dotter. Framåt kvällen så tände vi grillen och grillade kycklingspett och serverade dessa tillsammans med potatisklyftor och en sallad på vattenmelon som passade toppen till den grillade kycklingen. Se receptet nedan.

När jag stod i köket och höll på med salladen så stannade jag upp och njöt av ögonblicket. Man ska bli bättre på det när allt bara snurrar på. Men det var en sån härlig stund. På framsidan spelade barnen och några vuxna fotboll. Min svägerska kittlade Lukas så att han kiknade, förmodligen som straff för att han var stöddig 😂 Brorsans minsta sprang runt i tröja, blöja och skor och var lycklig över att vara med i matchen (hade dock en egen boll och spelade egen match, men det hindrade inte honom 😄) På baksidan stod min bror och grillade kycklingen och hade samtidigt långa diskussioner med Josef som rullade barnvagnen fram och tillbaka med Ludvig sovandes. Mitt i allt stod jag själv inne och kände mig så lycklig och varm inombords. Tänk att jag får ha den här underbara familjen. Det känns ibland som att bo i kollektiv men det gör inget. Är bara så glad att jag har den nära relationen med min familj.

Idag har jag och mamma varit på Kupolen köpcenter och letat efter en klänning åt henne till sommarens bröllop. Vi tog även en lunch. Mysigt att hänga bara vi två (och Ludvig, men han sov). Får passa på när Lukas är på fotbollsskola.

Vattenmelonsallad

1 vattenmelon
1 rödlök
1 frp granatäpplekärnor
2 röda chili
1 msk olivolja
lite citron
mynta

Skär vattenmelonen i tärningar. Skiva löken tunt. Skölj och hacka chilifrukterna. Blanda allt i en skål. Ringa över olivolja och lite citronsaft och avsluta med att toppa med granatäpplekärnor och massa mynta. Enkelt och fräscht.

You Might Also Like

Leave a Reply