Fiskgratäng med citron

Här kommer ett tips på en vardagsrätt som är så himla god. Har lite svårt för fisk och speciellt vit fisk, men den här är helt magiskt god. Krämig och med mycket sås.

Fiskgratäng med citron 4 port

4 bitar torskfilé
smör eller olivolja till formen
SÅS:
1 dl vatten
2 tärningar fiskbuljong
3 dl grädde
3 tsk ljus maizena (eller mer)
2 msk hackad gräslök
1 tsk pressad citron
Salt och vitpeppar
2 msk creme fraiche
1 dl riven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft). Börja med att koka potatis (man kan även ha ris till om man vill). Smörj sedan en form med smör eller olja och lägg i fisken, delad i mindre bitar. Salta och peppra. Riv parmesan fint.
Koka upp vatten med buljongen så att den löser upp sig. Tillsätt grädde och koka upp. Vispa i maizena så att såsen tjocknar. Jag brukar göra den ganska tjock. Smaksätt med citron, salt och peppar, gräslök och rör tillsist i creme fraichen. Vispa ihop såsen och höll över fisken. Strö över parmesanen. Tillaga i ugnen i 15-17 minuter, sätt på fläkten på slutet så att den får fin färg. Servera med nykokt potatis.

Den går fort och är väldigt enkel, perfekt till vardagen. Smaklig måltid!

You Might Also Like

Leave a Reply