Fredagsdrinken

I fredags blev det en fredagsdrink och firande av Josef och Henke som gick på semester. Det blev en skogsbärsbellini som jag hittade i en Elle mat och vin. Den blev snygg och god. Dock mycket godare om man rörde om den lite så att all smak blandades ut. Jag unnade mig ett glas jag också, även om jag inte gick på semester 😄

Skogsbärsbellini

Bärsirap:
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
100 g bär, jag tog hallon, blåbär och björnbär

is

mousserande vin

Gör så här:
Koka upp strösocker och vatten i en kastrull, och rör tills sockret löst sig, lyft av från plattan och lägg ner bären.
Mixa till en slät puré och passera genom en finmaskig sil.
Ställ kallt.
Mät upp bärsirapen i fyra glas, fyll på med is och toppa med mousserande vin. Jag la även i ett fryst björnbär i varje glas.

Idag ska jag smita iväg till Kupolen för lite shopping inför vår korta tripp till Helsingfors. En del man måste tänka på om man ska resa med en två-månaders bebis. Men det ska bli så härligt att komma iväg en stund. Jag har inte varit iväg på länge nu känns det som.

You Might Also Like

Leave a Reply