Helsingfors

Förra veckan tog vi en minisemester till grannlandet.

Ludvig sov hela resan dit. Vi tog bilen till Stockholm och hamnen, kändes som det enklaste valet när vi behöver stanna och amma på vägen. Ludvig sov förresten inte bara bilresan dit utan i stort sett hela resan. Han vaknade, åt och kollade läget lite för att sen somna om. Väldigt lätt bebis att resa med.

Vi hoppade på båten Gabriella som skulle ta oss till Helsingfors under natten. Det var otroligt spännande tyckte 6-åringen som följde båtens färd från däck. Han fick även ett armband som gav honom gratis läsk i baren, väldigt uppskattat.
Vi åkte med Viking Line som hade lite aktiviteter för barnen på ett av däcken, det fanns minigolf, spelrum med playstation och lekrum. Där spenderades det lite tid 😄
Jag är inget stort fan av kryssning, men när vi åkte med barn så gick vi till hytten innan festerna drog igång på riktigt. Hörde inget under natten heller så det var skönt. Och så hade vi en större variant av hytt med dubbelsäng och mer plats. Inte i närheten av de kryssningar som jag var på i tidig 20års-ålder 😂

I Helsingfors så promenerade vi genom stan. Gick förbi den mäktiga Domkyrkan. Riktigt fin byggnad. Jag och Lukas tog även trapporna upp till toppen. När vi satt där och kollade på utsikten så var det en grupp som uppträdde med dans på trappan. Kul underhållning.

På stan stannade vi vid ett torg utanför Saluhallen. Var en massa olika stånd med diverse försäljning. Vi tog en fika för att fylla på depåerna. Jag tog en mandel-croissant som var hur god som helst. Dock enorm, så jag orkade inte ens äta upp den. Ludvig vaknade till lagom till fikat och var upp ur vagnen en stund för att spana in Helsingfors stad.

Efter mycket promenerande kom vi äntligen fram till Borgbacken. Det är ett tivoli med en massa karuseller. Var ett stort utbud som Lukas kunde åka vilket var otroligt populärt. Smart koncept också, gratis inträde och man köpte bara åkband till de som ville ha.
Väl inne fick vi syn på Caramelli, så där fick vi självklart lov att gå in. Vi hade med oss en stor påse godis hem. Alltid kul att köpa sånt som man inte får tag på så lätt hemma.

Helsingfors är en mysig stad som bjöd på mycket skoj och bus. Lukas tyckte jag skulle ta ovan bild, “för det ser ut som jag är på väg att ramla ner från en superhög klippa, mamma” 😂
Vi var nöjda när vi begav oss hemåt. Längden på resan var lagom med en liten bebis, men ändå tillräckligt för att vi skulle hinna uppleva en massa och få minnen.

You Might Also Like

Leave a Reply