Sälen

I helgen var vi till Sälen med min familj för att fira min pappa som fyller 60 år på onsdag. Vi hyrde en stor stuga, med åtta sovrum och ett stort sällskapsrum. Alla hade som ett eget hörn av stugan med sina sovrum. Men barnen sov såklart med varandra i en egen del. De hade så mysigt. Mycket spring och lek hela helgen. Jag frågade Lukas om vad han tyckte var bäst med helgen och det var att få leka med kusinerna non-stop.

En av dagarna lagade vi middag i stugan. Det blev oxfilé men reverse sear, vilket innebär att man först tillagar köttet i ugn utan att steka på en yta. Det gör man efteråt när man plockar ur köttet ur ugnen. Vi stekte då på en yta och sedan öste med smör, rosmarin och vitlök. Det blev helt magiskt gott och födelsedagsbarnet var väldigt nöjd. Andra kvällen var vi och åt på Olarsgården, vilket också var väldigt gott.

På dagarna så promenerade vi, främst i Trollskogen som låg precis bredvid stugan

Härligt välkomnande troll om man kommer från skidbacken

Trollen står i liftkö

Vid den här Trollvon så lekte barnen mycket kan jag lova. Den hade även ljudeffekter

Jag är så imponerad av allt hantverk och den tid de måste ha lagt ner på alla skulpturer. Jag är uppväxt med stuga i Tandådalen som vi inte längre har kvar, men var då mycket i Trollskogen när jag var liten. Nu var det en massa år sen sist och mycket har hänt. Så kul att besöka och vi har verkligen haft en mysig helg. Nu blir det en lugn vecka som väntar på hemmaplan.

You Might Also Like

Leave a Reply