Fredagsdrinken

Imorgon är det fredag igen, peppen är stor då det betyder slut på Josefs första arbetsvecka och ledig tid tillsammans. Det har verkligen varit en lyx att få ha honom hemma under semestern. Sen är det också mindre än en vecka kvar till skolstart. Kommer verkligen att bli tomt här hemma när alla går tillbaka till vardagen förutom jag och Ludvig.

Förra veckan gjorde jag en fredagsdrink med lite tillbehör som jag hittade i Elle mat och vin. Vallmo- och sesampinnarna var perfekta då jag hade smördeg i frysen. Gillar smördeg, är så enkelt att arbeta med och man kan göra mycket gott av det.

Lemon Rosé fusion (1 drink)

2 citronskivor
2 grapefruktsskivor, jag använde röd
2 dl rosévin
2 cl gin
2 cl sockerlag
is

Muddla citron och grapefrukt i ett glas. Fyll på med rosévin, gin sockerlag och is och rör om. Servera direkt, mums.

Vallmo- och sesampinnar (8 portioner)

275 g färdig smördeg
1 ägg
50 g riven cheddarost
25 g fint riven parmesan
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
KRYDDNING:
1 tsk blått vallmofrö
1 tsk vita sesamfrön

Värm ugnen till 100 grader. Rulla ut smördegen på ett lätt mjölat bakbord och kavla ut mer om du använder fryst som jag, då dessa är lite tjockare. Vispa ägget och pensla på degen. Strö över den rivna osten. Strössla hälften med vallmo och hälften med sesamfrön. Krydda allt med paprikapulver och salt.
Skär degen i 12 strimlor och sno runt varje strimla några varv. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter.

You Might Also Like

Leave a Reply