Asiatisk skagenröra

En helt fantastisk förrätt som jag sett både på Matplatsen och hos Catarina König. Barnen älskade den. Jag hade dock inga svarta sesamfrön hemma så jag fick ta vita. Men det gick det också 😊

Vad behövs:

4 skivor surdegsbröd
Ca 300 g skalade räkor
2 tsk inlagd ingefära
½ msk dill
1 tsk sesamolja
1 dl majonnäs
Smör
Salt och peppar

TOPPING:
Svarta sesamfrön
Färsk koriander
Limeklyfta

Gör så här:

Skala räkorna.
Finhacka den inlagda ingefäran. Skär dillen mycket fint.
Blanda ihop majonnäs, sesamolja, finhackad ingefära och dill. Vänd ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
Stek brödskivorna i rikligt med smör i en stekpanna så att de får lite färg och blir frasiga.
Lägg upp brödet på tallrikar, skeda på skagenröran och toppa med koriander och svarta sesamfrön. Servera med en limeklyfta vid sidan om.

You Might Also Like

Leave a Reply