Schnitzel med sommarsallad

När min bror gick i skolan (restauranglinjen) så gjorde de en kokbok som projekt. Ur den kokboken har jag genom åren provat lite recept och nu senast testade jag en schnitzel. Väldigt god och fräsch rätt. Barnen åt dock med pommes till i stället. Och Lukas självklara första kommentar var: ”vart är såsen då”. Hahaha, han är verkligen min son det där.

Vad behövs:
4 skivor skinkschnitzel
1 ägg
1 dl ströbröd
½ färsk riven parmesanost
salt, peppar
smör till stekning
Sallad:
1 blomkålshuvud
½ knippe rädisor
1 bit gurka
3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk italiensk salladskrydda

Gör så här:

Vänd schnitzlarna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd, blandat med parmesanosten, salt och peppar. Låt paneringen ligga och torka medans du gör salladen.
Skölj och bryt blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.
Skölj, snoppa och skiva rädisor. Skölj och tärna gurkan smått.
Blanda olja, vinäger och salladskrydda i en salladsskål. Vänd ner blomkålen, rädisorna och gurkan.
Stek schnitzlarna i oljan i en stekpanna ca 3 minuter per sida.
Servera med salladen och ett gott bröd.

Smaklig måltid!

You Might Also Like

Leave a Reply